MMM -Macho Man Monastrell - Valle de la Raja - Jumilla - I.G.P. Tierra de Murcia - 2020 - Casa Rojo - Spanje - Rood - 75cl
MMM - Macho Man Monastrell - Murcia - Spanje - Rood - 75cl
The team van Casa Rojo heeft acht wijnen ontwikkeld uit acht regio's of DO's (Denominaciones de Origen) met als doel om het beste voort te brengen van elke regio: La Marimorena in Rias Baixas, The Orange Republic in Valdeorras, el Gordo del Circo in Rueda, The Invisible Man in Rioja Alta, Alexander Vs The Ham Factory in Ribera del Duero, Maquinon in Priorat, Moltó Negre in Villafranca del Penedés en Macho Man Monastrell in Jumilla. Samen vormen ze The Wine Gurus, een spannende en verrassende reis langs de belangrijkste Spaanse regio's en wijnen.
In Jumilla produceert Casa Rojo 100.000 fles Macho Man Monastrell. Eén van de paradepaardjes van The Wine Gurus en overladen met positieve reviews en medailles van de wijncritici wereldwijd. De Macho Man Monastrell komt van deels eigen wijngaarden uit de regio Jumilla, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd.
Het is de wijnmakers van Casa Rojo geweldig gelukt om deze 100% monastrell wijn lekker sappig te maken met in de smaak veel rood fruit en tóch de frisheid te bewaren. In de neus rood en zwart fruit met mineraliteit en hints van balsamica. De wijn heeft vier maanden op hout gerijpt. Het hout is zeer subtiel aanwezig en geeft de wijn een vriendelijk karakter. Het fluwelen fruit is prachtig gebalanceerd met een rokerige toets en mooie zachte zuren. Een heerlijke wijn voor alle dag, met vrienden en heerlijk bij licht vlees, kip, gevolgelte. Drink hem licht gekoeld op 15-16 graden.
Het wijnmakersteam bestaat uit eigenaren José Luis Gómez en Laura Muñoz, die worden ondersteund door de Franse wijnmaker Patrick Meraz. Hij heeft het vak geleerd van de sterwijnmaker Michel Rolland. Patrick Meraz studeerde oenologie in Montpellier en heeft gewerkt bij Chateau Haut-Brion, één van de Premier Cru's in de Bordeaux. De eerste 15 jaar heeft Patrick gewerkt in de wijngaarden van de Bordeaux. Vervolgens werkte hij 20 jaar als wijnmaker bij Chateau Larrivet Haut-Brion.