Welkom in de wereld van wijnen

Store

Wijnen zonder alcohol

Het wijnmaakproces identiek. De selectie van een goede basiswijn is dan ook belangrijk. Bij deze wijn wordt vervolgens de alcohol onttrokken, in dit geval met een procédé op basis van een centrifuge. Er blijft uiteindelijk nog 0,5% alcohol aanwezig in de wijn. Nadien kijkt men naar de balans van fruit, frisheid (zuren) en smaakplezier. M'n voegt dan eventueel nog enkele procenten vers druivensap toe om het juiste evenwicht te verkrijgen.

Men bekomt een gezondere wijn, met minder kcal en hogere anti-oxidanten, plus alle andere troeven die m'n in wijn normaal vindt.

Deze wijnen mogen natuurlijk door iedereen gedronken worden, maar deze wijnen zijn in principe gemaakt voor een doelgerichte groep mensen in de samenleving, oa. zwangere vrouwen, de BOB's op een avondje uit, actieve sporters, om medische redenen geen alcohol mogen nuttigen, om religieuze redenen geen alcohol mogen nuttigen, zakenlunches waar regelmatig alcohol vermeden wordt, een gezonde aperitief i.p.v. water, zoete drankjes, frisdranken, e.a., wijninstap voor jongeren.